Bästa Gainern 2019

Denna guide hjälper dig att hitta den bästa gainern 2019. I och med att marknaden för kosttillskott har exploderat de senaste åren så finns det ganska naturligt, många val. Därför kan det bli svårt att välja rätt. Det skulle ta en evighet att gå igenom alla segment av kosttillskott, därför kommer vi enbart rikta in oss på den bästa gainern för viktökning  i denna artikel.

Vad är en Gainer?

Först och främst måste vi klargöra vad det är för något. En Gainer är ett tillskott som innehåller stora mängder snabba kolhydrater, och vassleprotein. Det är optimalt att ta en portion direkt efter träning, många tar det även innan ett pass och som mellanmål. Mer information om vad det är för tillskott hittar du på startsidan.

Vad ska man leta efter?

Men vad är det egentligen man ska leta efter för att veta om gainern i fråga är bra? Jag tänkte att Magnus Samuelsson, känd som Sveriges starkaste man skulle få svara på den frågan. (han börjar prata om gainer 1:48)

Magnus berättar att det är perfekt att ta gainer mellan måltider och direkt innan ett pass eftersom att insulinnivån höjs som resulterar i att mer energi och vatten transporteras till musklerna. Han säger även att han tror många som styrketränar äter för lite kolhydrater vilket gör en gainer till ett perfekt kosttillskott för atleter.

Det är också värt att veta att kvalitén på alla olika gainers inte skiljer sig så mycket. De största skillnaderna ligger i smaken, men kvalitén på innehållet brukar vara den samma. Därför är det mest prisvärt att köpa en av de billigare varianterna.

Vilken väljer jag då?

core gainer bästa gainer 2019Ja, vilken väljer du då? Den gainern Magnus drack i videon är gammal, och idag finns det bättre och mer koncentrerade gainers. Den bästa gainern vi testat 2019 är Core Gainer från det svenska företaget Svenskt Kosttillskott. Denna gainer är lättblandad, koncentrerad och väldigt billig. Den smakar även gott och klumpar sig inte.